חמשת המיתוסים הנפוצים על צינון
החורף כבר כאן ואיתו גשם של מיתוסים שונים היורדים עלינו. כל עצה ורפואה עם הפתרונות שלה:
הסינים- לאכול את החלק הלבן של הבצל הירוק.
האשכנזים- לשתות מרק עוף.
הבולגרים- לשתות כוס וודקה עם פלפל
ועוד...
אנו מציגים לכם את חמשת המיתוסים הנפוצים.
1.צינון נגרם ע"י קור- ברור שחשיפה לקור, בשילוב עם מערכת חיסון חלשה וסטרס, לא יהפכו אותנו לבריאים יותר...אבל, לא נהפוך למצוננים כאשר יהיו לנו רגלים קרות- ההפך הוא הנכון, זה מוכח שכאשר מרגישים את הסימפטומים של הצינון כדאי לעשות טיפול ב"שוק קור" למשל, מקלחת קרה ולשפשף את עצמנו עם ספוג או מברשת באופן נמרץ. מסייע לעצירת המחלה המתפתחת.
באופן כללי קור כשלעצמו משחק תפקיד לא ישיר בסטטיסטיקה של צינון ושפעת . כמה שיותר קר בחוץ, אנו מבלים יותר בחדרים עם חלונות סגורים ובמיזוג. ובמצבים הללו הוירוסים נעשים ליותר פעילים ומתפשטים ביתר קלות.
אפשר להדבק בצינון מנשיקה-
מדענים כבר בדקו את זה, כדי להדבק דרך הפה, לאדם אחד צריך ףלהיות פי 1000 יותר ,ריכוז של RHINO EIRUSS שזה הוירוס הגורם לשפעת, ממה שעובר דרך האף.
התרופה הטובה ביותר לצינון היא אלכוהול.
זהו המיתום האהוב ביותר על האדם, אך הוא שגוי. הוירוס לא פוחד מהוודקה....
לאלכוהול באמת יש תכונות לחטאות אבל זה מגיע לגוף ועוזב אותו דרך צינורות מערכת העיכול וכך לא מטפל בבעיה.בנוסף האלכוהול מאט את תגובות הגוף , מחליש את מערכת החיסון והורס את הכבד.
שתיית חלב גורמת לעלייה בנזלת במהלך צינון. החלב והנזלת יכולים להרגיע אבל חלב מתעכל כמו כל החלבונים האחרים והוא לא הופך לנזלת. בנוסף, מחקר אוסטרלי בדק ומצא שקבוצע גדולה של אנשים שתתה כמויות עצומות של חלב לא פיתחה יותר נזלת מקבוצה אחרת של שתתה כלל וכלל חלב.
אכילה מופרזת תרפא צינון-מה שבטוח הוא שנשמין יותר ונרגיש גרוע יותר אבל אין על עדות לכך שאכילה מופרזת תרפא אותנו,הדגש כאן הוא על הצד הפסיכולוגי, נניח שיש לכם צינון ואתם מרגישים רע, ארוחה טעימה לא תרומם את רוחכם?
למידע נוסף על מוצרים המונעים שפעת