שמן זית – מה הכי בריא עבורנו ?
 
 



ליעוץ: 09-9510981

     

    
רילקסטין ® RELEXSATIN  |  בדיקת סמים  |  60 -פרוביוטיקה 6 ביליון probiotics  |  הפרעות אכילה  |  תופעות הריון  |  פרוביוטיקה  |  L – גלוטמין ( GLN )  |  גרד בקרקפת  |  גרד באיבר המין הנשי  |  עור ,מחלות עור ונגעים עוריים  |  פתרון לנשירת שיער  |  ניהול אורך חיים בריא  |   פסוריאזיס  |  טרשת נפוצה  |  העור,מחלות עור וכיצד ניתן לעזור להן ע"י טיפול נטורופתי  |  ניקוי הגוף בריפוי בתזונה  |  אלומיניום  |  קרקפת שומנית  |  הקשר בין בדיקת שיער לגילוי מתכות כבדות, למחלת הסרטן  |  תזונה לנשים הרות ומניקות  |  הקשר בין בדיקת שיער למחלת הסרטן  |  מערכת חיסון חזקה עם מערכת עיכול בריאה  |  הקשר בין בדיקות שיער להחמרת האוטיזם בילדים  |  

שמן זית – מה הכי בריא עבורנו ?
 

תחקיר כלבוטק על שמן זית גרם לכולנו לחשוב פעמיים איזה שמן זית לקנות ומה הכי בריא עבורנו .
בתחקיר עולה כי ישנם סוגים של שמן זית שלא ראויים למאכל אדם , כאלה שמכילים שמן גפת ( פסולת זיתים ), וסוגי פטריות רעילות .
 
שמן זית מקורי וטרי הוא בריא ביותר לגוף האדם , עקב סגולותיו הבריאותיות הרבות , ועל מנת לשמור על תקינות בריאותנו חשוב לצרוך שמן זית טוב בכל ארוחה .
 
הידעתם כי שמן זית איכותי חשוב נגד מחלות סרטן ומחלות לב ?
 
שמן זית הוא מרכיב חיוני בתזונה הים-תיכונית , ועם השנים צרכנים רבים הבינו יותר את יתרונותיו הבריאותיים והגסטרונומיים .
שמן זית נמצא כיעיל נגד הזדקנות, מחלות סרטן ומחלות לב הודות לערך התזונתי הגבוה שבו וגם עקב הרכבים כימיים יחודיים .
 
יתרונות שמן זית :
 
  1. חומצות שומן בלתי רוויות :  שמן זית מכיל ריכוז גבוה של חומצה אולאית, חומצה לינולאית ( מקב' אומגה 6 ), חומצה לינולנית ( מקב' אומגה 3 ) .
החומצות נחשבות לחיוניות לגופנו כיוון שאנו לא מסוגלים לייצרן בעצמנו , אלא חייבים לצרוך מהמזון .
 
  1. נוגדי-חמצון : שמן זית מכיל אנטיאוקסידנטים החיוניים לבריאותנו , שמן זית מכיל ויטמינים E,K ופוליפנולים בריכוז גבוה מאשר בשמנים אחרים ובכך זה מעלה את החשיבות לצריכת שמן זית .
 
מדינות הים התיכון מייצרות כ-90% של שמן הזית מהכמות הכוללת בעולם , ולכן הדיאטה הים תיכונית נחשבת להכי יעילה ועתירת שומן בלתי רווי הבריא לגופנו.
תזונה ים תיכונית המבוססת על צריכת שמן זית טרי ובאיכות גבוהה יעילה במלחמה נגד מחלות רבות :
סוכרת, מחלות לב, סרטן ונזקי חמצון
כמו כן צריכת שמן זית מפחיתה את הסיכוי ללקות במחלות כגון : תזמונת מטבולית, השמנת יתר, כולסטרול ולחץ דם גבוה.
 
האם טיגון בשמן זית בריא ?
 
כפי שהזכרנו שמן זית מכיל ריכוז גבוה של נוגדי חמצון , ולכן מכך גם מושפעת מהירות החמצון בעת הטיגון.
בעת הטיגון השמן הכי יציב מסבחינה כימית הוא השמן זית, מבין כל השמנים האחרים כגון שמן תירס, שמן קנולה, חמניות ועוד.
היציבות נובעת מזה ששמן הזית מכיל חומצה אוליאית בריכוז גבוה וגם נוגדי חמצון כגון פוליפנולים וגם ויטמין E.
נוגדי החמצון מסוגלים להגן מפני נזקי החמצון גם לאחר מספר טיגונים .
 
כיצד נדע האם שמן הזית איכותי ?
 
שתי התכונות העיקריות לקביעת איכות שמן הזית הן:
 
* חמיצות ( אחוז של חומצה אוליאית בצורתה החופשית )
* דרגת חמצון
 
הידעתם כי חמיצות מעל 2% הינה פסולה למאכל אדם ומתחת ל- 0.8% , מדובר בשמן כתית איכותי וערכו הינו הגבוה ביותר מבחינה מסחרית.
גורמים רבים משפיעים על איכות שמן הזית כגון : הריח והטעם של השמן, חמצון ופירוק המרכיבים, אקלים , מזיקים, מקום הכנת השמן, תנאי הובלה ואחסון.
לכן לא ידוע אם השמן המיובא נשמר בתנאים הכי טובים  .
 
ייצור השמן נובע מתנאי הגידול של המסיק, כיוון שלאורך השנה יש לטפל בו באופן הכי טוב, לדשן , להשקות וכו'.
שמן זית איכותי שהזיתים טופלו באופן המיטבי ביותר ישמור על תכונותיו הבריאותיות כמו שצריך.
יש תמיד לחפש על גבי הבקבוק את תו האיכות, המעיד כי מדובר בשמן זית איכותי שעבר בדיקות מקיפות.
שמני הזית האיכותיים לפני הגעתם אל המדף , עוברים סדרת בדיקות מקיפות בעולם שגם מאוד מחמירות .
 

 
כותבת: נטלי גולדין-בויום : קוסמטיקאית מוסמכת ומטפלת ברפואה סינית


 
 
 
       מוקד זמין 24 שעות לפנייה מהירה 09-9510981
                                                                 
         

המידע באתר זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול תרופתי ו/או התייעצות עם רופא מטפל, בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא מטפל.
    סליקה מאובטחת באמצעות:
PAYPAL
לייבסיטי - בניית אתרים