המטבח - כיצד נשמור עליו מפני מזהמים ?
 
 



ליעוץ: 09-9510981

     

    
רילקסטין ® RELEXSATIN  |  בדיקת סמים  |  60 -פרוביוטיקה 6 ביליון probiotics  |  הפרעות אכילה  |  תופעות הריון  |  פרוביוטיקה  |  L – גלוטמין ( GLN )  |  גרד בקרקפת  |  גרד באיבר המין הנשי  |  עור ,מחלות עור ונגעים עוריים  |  פתרון לנשירת שיער  |  ניהול אורך חיים בריא  |   פסוריאזיס  |  טרשת נפוצה  |  העור,מחלות עור וכיצד ניתן לעזור להן ע"י טיפול נטורופתי  |  ניקוי הגוף בריפוי בתזונה  |  אלומיניום  |  קרקפת שומנית  |  הקשר בין בדיקת שיער לגילוי מתכות כבדות, למחלת הסרטן  |  תזונה לנשים הרות ומניקות  |  הקשר בין בדיקת שיער למחלת הסרטן  |  מערכת חיסון חזקה עם מערכת עיכול בריאה  |  הקשר בין בדיקות שיער להחמרת האוטיזם בילדים  |  

המטבח - כיצד נשמור עליו מפני מזהמים ?
 

המטבח הוא המקום המרכזי בבית, מקום בו אנו מתאספים, מבשלים ומעבירים חוויות , אז אפשר לומר שהמטבח הוא לב הבית.
אנו משתדלים להשקיע במטבח עד כמה שניתן , אם זה בארונות, במשטחים , בכלי מטבח, ומכשירי חשמל אך לעיתים אנו לא מודעים למזהמים שמקיפים אותנו סביב .
 
ארונות ומשטחי עבודה
 
כאשר קונים בית עם מטבח קיים או קונים מטבח חדש חשוב לשים לב לכמה פרטים כגון החומר ממנו עשויים ארונות המטבח או החומר ממנו עשוי המשטח .
השוק כיום מציע מגוון אפשרויות מדהימות וחלקן מתאימות לכל כיס החל מסיבית, פורמייקה או עץ לארונות ועד גרנית, שיש, נירוסטה ועץ למשטחי עבודה.
הכי מומלץ כמובן זה עץ טבעי שלא פולט מזהמים כמו חומרים אחרים , אך העץ אינו עמיד בפני לחות , חרקים ושינויים במזג האויר ולכן רוב היצרנים ממליצים על ארונות או משטחים מעץ מעובד .
הבעיה בעץ מעובד שהוא מכיל כימיקלים רעילים כגון פורמלדהיד שנפלט לאויר במשך מספר חודשים מרגע התקנת המטבח החדש ועלול לגרום לגירויים במערכת הנשימה  ובעיניים .
מי שהכי חשוף לחומרים הרעילים ומזהמים , הם העובדים בתעשיית העץ שעובדים סביב לשעון עם הכימיקלים הרעילים, וחומרים שמגדילים את הסיכוי להתפתחות הסרטן .
על מנת להקטין את הסיכוי לחשיפה לחומרים מזהמים , יש לוודא בעת הקניה כי הנכם רוכשים מטבח שנבנה עפ"י התקן ושאינו כולל את החומרים הרעילים.
מומלץ שהמדפים בארונות יהיו עשויים מפורמייקה, שנחשבים לעמידים וקלים לניקוי .
מדי פעם יש לנקות את הארונות עם מטלית לחה וסבון ולנגב היטב לשמירה על נקיון והיעדר חרקים.
משטח העבודה במטבח מומלץ שיהיה עשוי מגרניט, שיש או נירוסטה כיוון שהחומרים האלה נחשבים להכי בריאותיים , אינם נשרטים או סופגים מים , וקלים לניקוי.
 
ספוגים ומטליות לניקוי
 
ספוגים ומטליות שאנו משתמשים לצורך ניקוי המשטח במטבח, הכיור או השולחן אכן עושים את העבודה ומעלימים את הלכלוך, ושאריות אוכל , אך לא את החיידקים.
החיידקים שמצטברים במטליות לניקוי ובספוגים מתרבים ויכולים לגרום לשלשולים, בעיות בדרכי השתן וכו'.
הרטיבות, המזהמים ושאריות מזון הם מצע נוח לשגשוג חיידקי אי-קולי וחיידקים נוספים.
לאחר כל שימוש במטליות ובספוגים במטבח, כמות החיידקים גדלה , לכן לאחר כל שימוש יש לשטוף היטב את המטליות והספוגים בסבון ומים , ולהשתדל לייבש אותם כל הזמן .
 
מכשירי חשמל 
 
קודם כל חשוב לבחור מכשירים במטבח עפ"י הצורך וגם יש לתחזק ולנקות אותם היטב לאחר כל שימוש.
חשוב לנקות שאריות המזון שנשארו במיקורגל, על הכיריים או במקרר היטב למניעת התרבות חיידקים .
 
ניקוי המקרר – מומלץ לאחסן את תכולת המקרר בכלים מזכוכית ששומרים על המזון למשך זמן רב וגם שומרים על איכות המזון ללא שינוי בהרכב, כמו כן מומלץ לנקות את המקרר אחת לשבוע עם סבון ומים ולייבש היטב. חשוב תמיד לבדוק אם המזון עדיין טרי ובתוקף, אם לא , לזרוק.
 
ניקוי המיקרוגל – על מנת לשמור על המיקרו נקי, מומלץ לכסות את הכלי בטרם הכנסתו ,כמו כן יש לנקות את המיקרו פעם בשבוע עם מטלית רטובה ולייבש היטב.
חשוב לוודא את סוג הכלי לפני החימום , שהוא אכן מותאם למיקרו כגון זכוכית או פלסטיק עמיד , כל כלי שעשוי מחומר אחר מומלץ לא לחמם במיקרוגל.
 
ניקוי התנור – רצוי לנקות את התנור בהתאם לרמת השימוש, כמו כן במידה ונשארו כתמי שומן ומזון יש לנקות מיד בתום השימוש על מנת שלא יספגו ולא ישאירו סימנים וכמובן שלא יתרבו חיידקים ומזהמים.
 

 
כותבת: נטלי גולדין-בויום : קוסמטיקאית מוסמכת ומטפלת ברפואה סינית

 
       מוקד זמין 24 שעות לפנייה מהירה 09-9510981
                                                                 
         

המידע באתר זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול תרופתי ו/או התייעצות עם רופא מטפל, בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא מטפל.
    סליקה מאובטחת באמצעות:
PAYPAL
לייבסיטי - בניית אתרים